Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zondag 3 augustus 2014

Vakantie afgesloten

Weer: zonnig, licht bewolkt, temperatuur 24 graden, wind SSW 2

Wat een rust. Geen vliegtuigen, geen mensen, alleen wij op de Frigga aan het landje. Verderop is een eiland waar ook mensen zijn, maar daar is het ’s ochtends vroeg nog stil. Later stijgen de vliegtuigen op van de Kaagbaan, maar die zijn een stuk verder weg dan boven de haven in Buitenhuizen.


Na het ontbijt begint Corry met het inpakken van kleren, die mee naar huis moeten. Ik maak de steiger poepvrij, want als er niemand is, wordt het land bewoond door ganzen. Ze zitten nu wel op het volgende land, waar in de zomer het gras goed is gegroeid, maar dat nog niet wordt gebruikt. Ook op het land doen wij wat aan onderhoud.  Naast de nieuwe steiger is de pas geplante varen onzichtbaar door het hoge onkruid, dat spontaan deze vakantie is gaan groeien en zo zijn de fuchsia’s ook omhuld door hoog bloeiend wilde planten. 6 kruiwagens vol gaan naar de composthoop. Maar eigenlijk is het te warm, dus wordt er ook, in de schaduw van de bomen, gelezen en rustig aan gedaan.


De Oliefoo is vandaag verder gevaren naar Hoorn, de thuishaven. De Rosa segunda moest eerst naar Lelystad, omdat daar de auto stond. Vlak voor de vakantie was de boot daar gerepareerd na een aanvaring met een ander schip bij Enkhuizen. Morgen wordt de Rosa segunda terug gevaren naar de thuishaven in Muiderzand.
Wij worden om kwart voor vier gebeld door Walter. Zij, hij en Britta, zijn met 20 minuten in de haven. Wij moeten ons nu haasten om naar de haven te komen. Snel wordt het landje opgeruimd, stoelen en tuingereedschappen in het hok gedaan en varen wij richting haven. Britta en Walter staan al op de steiger te wachten. Nadat de boot is afgesloten en de auto is ingeladen rijden wij richting Gerberastraat, waar mijn vader woont. Wij eten met hem een chinees en gaan daarna naar huis. De vakantie is voorbij.
Wij kunnen concluderen dat het een fijne vakantie is geweest en dat wij het met z’n achten gezellig hebben gehad. De foto’s gaan nog uitgewisseld worden en een re√ľnie zit in de planning. Plannen voor volgend jaar zijn er nog niet echt, maar wij zullen zeker bekijken of de drie schepen  met elkaar op vakantie kunnen gaan naar???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten