Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

dinsdag 29 juli 2014

Nog een dagje Blankenberge

Weer: zwaar bewolkt, temperatuur 21 graden, wind N 4-5, tegen de avond opklaringen.

Er stond weer een wind NO 5 voor de kust bij Vlissingen. Besloten werd daarom ook vandaag te blijven liggen. De voorspellingen voor de volgende dagen zijn beter. Wij hopen in drie dagen, via de Roompot en Scheveningen, in IJmuiden te komen. De verdere ochtend hebben wij aan boord doorgebracht. Rond elf, twaalf uur kwamen er boten binnen, naar wij aannamen uit het zuiden. Er gingen niet veel boten de haven uit.
De dames besloten met z’n drieën de kusttram te nemen naar Knokke.
De heren wilden eerst de vuurtoren beklimmen, maar die was helaas gesloten. Daarna ging het naar de pier waar een “Storms Expo” was (www.storms.eu). Het was deels een expositie over het weer en stormen. Ook bekende scheeprampen passeerden de revue. Onderin het gebouw konden wij kijken naar twee korte films, één over de tornado’s in Amerika en één over stormen over de hele wereld. Weer terug op de boulevard trakteerde Hugo ons op een ijsje.
Ik heb aan boord eerst water getankt en daarna een led lamp gemonteerd boven de kombuis. De TL lamp werd uiteraard eerst gedemonteerd. De led lamp had ik vorig jaar gekocht en ergens aan boord opgeborgen. Maar ik wist niet meer waar. In de vakantie heb ik nog wel op verschillende plekken gekeken, maar ik was hem niet tegen gekomen. Deze morgen bij het zoeken naar een tube Sikaflex, kwam ik hem tegen naast de accu’s.


Om 13.00 uur vertrokken Astrid, Marijke en ik (Corry) richting kusttram, die 200 meter van de haven een halte heeft. Bij het “lijnloket” kochten wij retourtjes Knokke. Wij kregen 2 kaartjes per persoon en er werd ons uitgelegd, dat wij 1 kaartje moesten bewaren en afstempelen op de terugweg. Via Zeebrugge en Heist kwamen wij in Knokke, tevens de eindhalte van deze kustlijn, die begint bij De Panne. Een lange winkelstraat met mooie winkels loopt vanaf het station naar de boulevard. Het publiek en de meeste winkels hebben een luxere uitstraling dan de winkels in Blankenberge. Belgen houden, vermoed ik, veel van tassen en schoenen, want het aantal schoenenwinkels was groot. Ook de herenmodezaken waren in overvloed aanwezig en de dames kunnen ook volop aan hun trekken komen. Wat ook lukte, want ik heb een leuke boottrui gekocht. Die lag in de grote maten winkel op mij te wachten!


Wat ons enigszins verbaasden was de winkel en lunchroomsluiting op dinsdag. De nodige winkels waren dus dicht en dat in het hoogseizoen in een grote badplaats! Aan de boulevard hebben wij koffie/thee gedronken. Wij zagen een woelige zee en waren alle drie blij, dat wij niet op onze bootjes zaten. Vlak voordat wij de tram weer in namen, hebben wij even wat boodschappen voor het boot-diner bij Delhaize gedaan. Omstreeks 18.45 uur waren wij weer aan boord.
De avond werd besloten met een samenzijn aan boord van de Oliefoo, waar de discussies over de beste vertrektijden niet van de lucht waren. Maar wij zijn het eens geworden. Morgen gaan de trossen om twaalf uur los.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten