Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

woensdag 30 juli 2014

Zeilend om Walcheren

Weer: zonnig, af en toe wolken, temperatuur 22 graden, wind NW 3-4.

De voorspelling van het weer was zodanig dat wij vandaag konden vertrekken. Maar voor de meest optimale stroom konden wij pas om twaalf uur vertrekken. Dus ook vandaag konden wij uitslapen. Corry heeft voor de boodschappen gezorgd en ik heb de boot vaarklaar gemaakt voor de tocht naar de Roompot. In de haven leek het er op dat de wind west of zelfs zuidwest was, maar buiten de haven bleek de wind uit het noordwesten te komen. Dit was een prima wind om rond de kop van Walcheren te varen. Aanvankelijk konden wij met halve wind onze koers aanhouden, maar gaande de tocht moesten wij hoger gaan varen. Dit kwam waarschijnlijk, omdat de wind iets draaide, maar ook omdat de stroom ons richting Westerschelde duwde.


Tot onze verbazing hadden wij in het eerste stuk een voorsprong genomen op de beide andere schepen. De Frigga liep dan ook lekker door het water.


Later liep de Rosa segunda op ons in en haalde ons voor Walcheren in. De Roompot in was de wind wat minder, maar de stroom des te meer, waardoor wij met een behoorlijk gangetje richting sluizen gingen. Pas binnen de havenhoofden hebben wij de zeilen gestreken. De sluis was al met een behoorlijk aantal boten gevuld en bleef open staan tot ook de Oliefoo, die als laatste schip aan kwam varen, binnen was. Na het schutten zijn wij op de motor naar de Marina gevaren en vonden bij de meldsteiger een plek bij elkaar. Wij meerden af naast de Rosa segunda. Na het eten hebben wij bij ons aan boord thee en koffie gedronken. Wij zijn op tijd naar bed gegaan, want morgen moeten wij vroeg opstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten