Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

vrijdag 11 juli 2014

Geen zon, verkeerde wind.

Weer: zwaar bewolkt, temperatuur 18 graden, wind WSW 2-3. Aan het eind van de dag lichte motregen.

Vandaag wilden wij lekker opschieten. Na de gebruikelijke ochtend rituelen, opstaan, douchen en ontbijten, zijn wij vertrokken. In eerste instantie was het plan via het Veerse Meer naar Vlissingen te varen, maar onze buurman bracht ons op een ander idee. Volgens hem was het via Wemeldinge en Hansweert sneller. Voor de wind maakte het niet uit, want vrijwel het hele stuk zouden wij praktisch wind tegen hebben. Maar wij zouden minder bruggen en sluizen passeren en een groot deel stroom mee hebben. Alleen tot de ingang van de Witte Tonnen Vleie op de Oosterschelde hadden wij stroom tegen.
Uit de Whatsappjes die wij kregen, konden wij opmaken dat de Oliefoo en de Rosa Segunda deze morgen vertrokken zijn richting IJmuiden. Wij hopen beide schepen in de komende dagen te ontmoeten, om samen verder te varen richting Engeland.


Er kwamen twee bruggen op ons pad, voor beiden moesten wij rond een kwartier wachten op een opening. De sluis bij Hansweert ging vlot, wij konden na een autoboot de sluis in. Daarna over de Westerschelde naar Breskens, een saaie tocht met weinig scheepvaart en slecht zicht. Het was ook fris en daarom heb ik mijn zeilpak maar aangetrokken. Aan het eind van de tocht begon het zelfs licht te miezeren. Over dit stuk hebben wij iets meer dan drie uur gevaren. Er viel nauwelijks te zeilen, windkracht 2 tot 3 uit westelijke richting, tenzij wij waren gaan kruizen. Maar dat zou veel te lang hebben geduurd. Via de marifoon hebben wij een plaatsje gereserveerd in de jachthaven. De havenmeester zou tussen zeven uur en half acht op kantoor zijn om alles te regelen. Na het eten, dat Corry weer snel in elkaar had geflanst, ben ik even bij de havenmeester langs geweest. Corry is nog even de wal op geweest om haar benen te strekken. Wij hebben verder de avond lezend doorgebracht.
De rest van het flottielje heeft gezellig (hoop ik) hamburger gegeten in IJmuiden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten