Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

vrijdag 25 juli 2014

Terug in Ramsgate

Weer: zonnig, wolkenvelden, temperatuur 23 graden, wind variërend tussen N en E 2-3.

Gisterenavond was afgesproken om eerst diesel te gaan tanken en daarna om 12 uur te vertrekken. Vlak voor vertrek was er op de Rosa segunda een probleem ontstaan: de vuilwatertank zat verstopt en dreigde via het toilet terug te stromen in de boot. Na enige discussie werd besloten, dit probleem eerst op te lossen voor een eventueel vertrek. Hugo, met hulp van Theo en Sebas, dook in de kelders van het schip. Wel zijn de Frigga en de Oliefoo om half twaalf diesel gaan tanken. Tijdens het tanken werd duidelijk dat het probleem opgelost zou worden. Ook de Rosa segunda kwam even later naar de diesel pomp steiger. Na het tanken konden wij zo de sluis in. Na een korte schutting voeren wij om half een de Medway op. Helaas stond de wind pal tegen en stond er niets anders op dan de motor te gebruiken.


Later voorbij Sheerness was de situatie niet veranderd. Voorbij de laatste bank in de Thames Estuary konden wij afvallen en viel er te zeilen. Het was jammer dat voor de kust bij New Foreland de wind afnam en de pruttel pot gestart moest worden. Het was deze keer zo druk in de haven, dat wij naar de East-haven werden gestuurd. Daar konden wij aan de buitensteiger achter elkaar liggen.
Aan boord van alle schepen moest nog avondeten op tafel komen. Astrid had eigenlijk een lasagne te veel gekocht en bood die aan ons aan. Omdat zij toch de oven moest gebruiken, werd ons stuk ook mee verwarmd. Later kon ik de half lege schaal, met ovenwanten, aan boord van de Frigga brengen. Corry had er sla bijgemaakt.
’s Avonds zijn wij aan boord van de Rosa segunda thee gaan drinken. Tevens werden de plannen voor morgen besproken. Het plan om nog naar Dover te varen werd uiteindelijk afgeserveerd. Wij gaan morgen naar de overkant: Duinkerke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten