Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zaterdag 12 juli 2014

Lekkere zeiltocht naar Blankenberge

Weer: zwaar bewolkt, lichte motregen, later droog en kort een opklaring, temperatuur 21 graden, wind W 3.

Het was triest weer bij het opstaan. Na het ontbijt en de afwas zijn wij het dorp ingelopen. Er was een nieuw centrum gekomen met bekende winkels als de Plus, Blokker, Bruna, Etos en Zeeman. Het hele plein van Breskens was opgeknapt en er stonden verschillende kunstwerken.


Bij de Plus hebben wij boodschappen gedaan en bij de Bruna werden kaarten voor kleinzoon Piak en mijn vader gekocht. Op de terugweg liepen wij langs de haven, waar op een vissersboot, die was volgehangen met visserij voorwerpen, paling werd gerookt en daar gekocht kon worden. Wij hebben er twee palingen gekocht.


Omdat het laag water was, werden de palingen in een mand naar boven gehesen. Het geld ging vervolgens in dezelfde mand weer omlaag.


Aan boord hebben wij warme chocolade gedronken. Ik ben, nadat de kaarten geschreven waren, de wal op gegaan om deze te posten. De brievenbus bleek bij navraag in de winkel van de Bruna te zijn. Maar ik ben eerst even langs de watersportwinkel gegaan om de kaart van de Noordzee en een overzeiler, Imray 30, te halen. Deze kaarten had ik vorig jaar van boord gehaald, maar heb daar niet meer aan gedacht. Beide kaarten waren al van oudere datum, dus was het niet zo gek om recentere kaarten te kopen.
Tijdens de lunch hebben wij brood klaar gemaakt voor onderweg en daarna de paling verorberd. Het heeft ons uitstekend gesmaakt. Vervolgens werd de boot vaarklaar gemaakt voor de eerste zeetocht dit jaar. Voor vertrek uit de haven zijn wij eerst de dieseltank gaan vullen. Op de motor zijn wij vervolgens tegen de wind voorbij de veerhaven gevaren en hebben daarna de zeilen gehesen. Er stond een lekker windje, alleen tegen, zodat wij moesten laveren. Op zee aangekomen klaarde het enigszins op en kwam zelfs de zon even door. Het was ook droog geworden. Wij zagen nog meer zeilboten richting het zuiden varen. Maar ook een groot aantal koos er voor om op de motor te gaan. Twee keer zijn wij de vaargeul overgestoken. Daarbij konden wij precies tussen de grote schepen, zonder van elkaar last te hebben, doorvaren.
Van de Oliefoo en Rosa Segunda hadden wij inmiddels via de Whatsapp begrepen dat zij onderweg een ontmoeting hadden op zee met de Spetter van Ger en Martha en later bij de Roompot waren aangekomen.


Wij hebben het laatste stukje, na passeren van de havenhoofden van Zeebrugge, wegens afnemende wind, op de motor afgelegd. Achter een ander schip voeren wij rustig de havenmonding in. Op het andere schip gaf men aan dat het wel eens ondiep zou kunnen zijn. Net even voorbij het pontje liep dat schip inderdaad vast, zij staken 1,90 meter. Ik ben rustig doorgevaren, maar voelde dat de Frigga over de grond ging. De dieptemeter gaf 1,60 meter aan. In de oude havenkom aan bakboord, konden wij niet zo snel een plaatsje vinden, toen wij werden aangeroepen door bekenden van de Watersport Vereniging Aalsmeer (WVA). Het waren Bert en Han met de Genius, een Catalina 320. Wij konden naast hen afmeren, maar omdat het ondiep was bleef er in eerste instantie ruimte tussen de schepen.


Wij hebben elkaar, staande/zittende in het gangboord op de hoogte gebracht van elkaars reis. Schuin achter ons bleek een Dehlerclublid te liggen, een Dehler 31 genaamd Dromer. Ik ben er even naar toegelopen. Wij hebben een tijdje staan kletsen. Zij waren weer op de terugweg naar Zeeland, waar de boot in Oude Tonge ligt. Later, weer terug bij de boot, bleek Corry bij Bert en Han aan boord te zitten. Wij hebben het laatste deel van de avond daar gezellig doorgebracht. Terug aan boord hoorden wij op de radio dat het Nederlands elftal met 3-0 van Braziliƫ had gewonnen en dus derde op dit WK zijn geƫindigd. Best goed voor ons kikkerlandje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten