Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

woensdag 9 juli 2014

Het wordt er niet beter op!

Weer: zwaar bewolkt en regen, temperatuur 16 graden, wind NW 5.

Vanochtend was het even droog, maar het kwam vanaf half elf weer met bakken uit de hemel. Omdat de voorspelling voor de middag wind NW 7 tot 8 was besloten wij nog een dagje te blijven liggen. Wij zijn na gedoucht te hebben de hele dag aan boord gebleven en hebben zitten lezen. Corry leest de Libelles die zij van Ria haar vriendin heeft gekregen en ik ben halverwege een dikke pil van 550 bladzijde. Het is zo spannend dat ik er niet meer mee kan stoppen.
Omdat het brood op was heeft Corry voor de lunch afbakbroodjes in de oven gedaan. Het smaakte ons uitstekend.


Aan het eind van de dag, omstreeks zes uur, was het even droog en zijn wij naar AH gelopen om weer wat in te slaan. Op de terugweg regende het echter weer, maar gelukkig liepen wij terug met de wind in de rug.
Helaas hebben wij last van lekkende kajuitramen. Vervelend is, dat wij die ramen in 2011 door een gerenommeerd  bedrijf nieuw hebben laten aanbrengen. Het lekt weliswaar niet hard, maar het is voldoende om geĆ«rgerd te zijn. Na de vakantie zullen wij maar even langs gaan bij dat het bedrijf. Over de overige werkzaamheden, het schilderwerk en het aanbrengen van de rompramen, zijn wij uitermate tevreden.
De voorspellingen voor morgen zijn gelukkig een stuk beteren wij  hopen dan eindelijk weer een stuk verder te komen.
's Avonds laat, vanaf tien uur, heb ik op de laptop nog zitten kijken naar de halve finale waarin Nederland moest uitkomen tegen Argentiniƫ. Helaas heeft Nederland verloren na strafschoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten