Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

maandag 28 juli 2014

Regen en wind

Weer: zwaar bewolkt en regen, temperatuur 18 graden, wind NO 4, in de avond ZW 3.

Na het douchen hebben wij even kort een palaver bij ons aan boord gehouden. Vannacht had het behoorlijk geonweerd en vanaf dat moment onophoudelijk geregend. Volgens de weerstations stond er op dat moment voor de kust bij Vlissingen een wind NO 5, met als voorspelling 6 Bft. Marijke, Hugo en ik besloten daarom vandaag te blijven liggen.
De ochtend heb ik gebruikt om het blog bij te werken. Er zijn foto's, vanaf het moment dat wij in Oostende zijn geweest, bij de verhalen geplaatst. De internetverbinding is hier goed, maar wij liggen ook vlak naast de antenne.


In de loop van de middag is Corry de wal opgegaan om bij moeder Babelutte chocolade te kopen en bij Delhaize de dagelijkse boodschappen te doen. Het leek even droog te worden, maar helaas begon het al gauw weer te plenzen.  Ik ben aan boord gebleven. Corry wilde de Margriet lezen op de IPad. Ik heb uitgezocht hoe deze te downloaden zijn en uiteindelijk is het gelukt.
Aan het eind van de middag dag was de wind 180 graden gedraaid en stond toen in de kuip. Ik heb ons nieuwe, door Corry gemaakte, kajuitingang zeiltje aangebracht. Even later werd het echter droog en begon zelfs de zon nog even lekker te schijnen. Na het eten hebben wij met Mijke, Robert en onze kleinzoon Piak kunnen skypen.
‘s Avonds hebben wij aan boord van de Rosa segunda de dag van morgen besproken. Gezien de huidige weersvoorspelling, wind NE 4-5, mogelijk 6, ziet het er naar uit, dat wij ook morgen nog in Blankenberge blijven. Afgesproken is dat wij morgen in de loop van de ochtend hierover een definitieve afspraak maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten