Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

dinsdag 22 juli 2014

Op de motor naar Chatham

Weer: zonnig, af en toe wolkenvelden, temperatuur 23 graden, wind N tot E 2-3.

Vandaag hebben wij Londen verlaten. Kwart voor tien konden wij in de sluis. Omdat wij foto’s wilden nemen bij de Tower Bridge, zijn wij eerst die kant opgevaren. Er werden heel veel foto’s gemaakt.


Het eerste stuk richting zee hadden wij nog iets stroom tegen, maar als snel kregen wij stroom mee. Er was wind, maar te weinig en uit de verkeerde hoek om lekker te kunnen zeilen. Toen wij op ruimer water kwamen, hebben wij het nog geprobeerd, maar dit hebben wij al gauw opgegeven. Ook de Rosa segunda heeft een stukje gezeild. Later, vlak voordat wij de Medway indraaiden, wij hadden inmiddels een beetje stroom tegen gekregen, hebben De Rosa segunda en de Oliefoo nog even gezeild. Wij, de Frigga, hebben het op de genua geprobeerd, maar dat schoot niet op, dus werd er weer op de motor gevaren. Het water was hier wat onrustig en tot onze schrik had onze motor ook weer kuren. Af en toe liep het toerental iets terug. De motor stopte gelukkig niet. Voor de zekerheid bleef de Rosa segunda bij ons in de buurt. Het was wel billen knijpen, want van tijd tot tijd liep het toerental even terug. Hugo had de sluis van de marina via de marifoon opgeroepen. Wij konden dadelijk de reeds geopende sluis binnen varen. Deze sluis had een drijvende steiger, waardoor het aanleggen en schutten eenvoudig was.


Wij kregen allemaal een plek toegewezen, vlak bij elkaar aan dezelfde C steiger. Net voordat de Frigga de ligplaats in kon varen, stopte de motor er mee. Gelukkig liep de boot al niet meer zo snel en kon Ernst-Jan ons net op tijd helpen de boot af te stoppen. Er zal morgen eerst naar de motor gekeken moeten worden. Na het eten hebben aan boord van de Rosa segunda, onder het genot van een kopje thee, nog even bij elkaar gezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten