Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zaterdag 26 juli 2014

Saaie overtocht

Weer: geheel bewolkt, heiig, temperatuur 20 graden, wind N 3.

Het was vandaag weer vroeg opstaan. Om half zeven ging de wekker. Ik ben eerst naar de havenmeester gelopen om te betalen. Ik kwam hem onderweg tegen, hij ging eerst iemand helpen bij de dieselpomp. Ik ben daarom eerst maar gaan douchen. Daar kwam ik Hugo tegen, die later ook zou gaan betalen. Ik stond bij het havenmeesterkantoortje even te wachten, toen ook Marijke arriveerde. Gelukkig liet de havenmeester niet lang op zich wachten. Terug aan boord werd er snel gegeten en het schip vaarklaar gemaakt. Om vijf over acht gingen de trossen los. Het was op zee een saaie boel, geheel bewolkt en zeer matig zicht. De wind was voor de Frigga, vooral met ruime wind en stroom mee, iets te weinig. De Oliefoo en Rosa segunda hebben vrijwel alles gezeild en slechts af en toe de motor bijgezet. Wij echter hebben vrijwel het hele traject de motor mee laten lopen, om zodoende te twee andere schepen bij te kunnen houden. Slechts af en toe was de wind gunstig en konden wij een stuk zeilen. Het oversteken van de shipping lanes gaf geen problemen. Schepen gingen voor of achter ons langs. Wel zagen wij een zeilboot in de shipping lane tegen de vaarrichting in varen. Toen er drie vrachtschepen in zijn richting voeren, maakte hij zich snel uit de voeten.


Heel even leek het te gaan opklaren en scheen de zon een kort moment, maar helaas duurde dat maar even. Pas een paar mijl vanaf de kust konden wij land zien, dat hier overigens niet zo fraai is met alle industrie bij Duinkerke. Na zeven uur varen konden wij aanleggen in de jachthaven in Duinkerke. Het was wel stappelen geblazen. Wij lagen uiteindelijk tussen een Belg en een Nederlander in. De Rosa segunda en de Oliefoo lagen met z’n tweeën naast een Zweed. Omdat de voorraden weer aangevuld moesten worden zijn de dames de wal opgegaan voor de boodschappen. Gelukkig was hier weer internet, slechts één euro, waardoor ik weer wat berichten op het blog kon plaatsen. Jammer is dat de verbinding wat traag is. Het zal daarom nu nog niet lukken ook foto’s bij de teksten te zetten.
’s Avonds zijn op de Oliefoo de plannen voor de komende week besproken, maar afhankelijk van het weer en de wind kan er in de planning nog  van alles veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten