Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

maandag 14 juli 2014

Londengroep is compleet

Weer: zonnig, temperatuur 22 graden, wind W 4-5

Rond zeven uur kwam er een Whatsapp binnen van de Rosa Segunda. Zij hadden hun plannen, om om zeven uur te vertrekken van de Roompot richting Nieuwpoort, gewijzigd, omdat het zicht slecht was en er een harde wind uit het noordwesten stond. Om negen uur zouden zij hun definitieve plannen bekend maken. Wij besloten lekker uit te slapen en te wachten op hun nadere berichten. Later lieten zij weten toch te vertrekken met als bestemming Oostende of Nieuwpoort. Ik liet hen weten dat het voor ons beter was een definitieve afspraak te maken om allemaal naar Oostende te gaan. Men stemde daar mee in.
Na de afwas is Corry 4 kadetjes gaan halen en heb ik de boot verder vaarklaar gemaakt. Om kwart voor elf zijn wij vertrokken, na afscheid genomen te hebben van Han en Bert. Er bleek buiten de pier toch wel veel wind te staan en wij hebben daarom meteen een rif in het grootzeil aangebracht. Eerst maakten wij een lange slag zee in van ongeveer 2,5 mijl uit de kust. Vervolgens voeren wij met stroom mee richting Oostende. Vlak voor de nieuwe pieren hebben wij nog een korte slag gemaakt. In eerste instantie stonden de havenlichten op rood, maar gelukkig werden ze al snel op groen gezet en konden wij de haven invaren, nadat wij buiten de havenmonding de genua ingerold en de motor gestart hadden. Het grootzeil ging binnen de pieren in rustig water naar beneden. Van de 'nieuwe' havenmeester Simon kregen wij een plek langs de steiger, zodat later in de middag de beide andere schepen naast ons zouden kunnen afmeren.


Nadat we broodjes hadden gegeten is Corry boodschappen gaan doen voor het avondeten en heb ik wat klusjes gedaan. Via de AIS-app konden wij volgen waar de Oliefoo en Rosa Segunda voeren. Toen zij voor Zeebrugge zaten, heb ik ze via een groepsoproep via de marifoon opgeroepen. Hugo reageerde meteen. Later hoorden wij ook Marijke op de Oliefoo. De verwachting was dat zij om half zeven in de haven zouden arriveren. Vlak voor aankomst hadden wij nogmaals marifooncontact. Corry en ik zijn, gewapend met fototoestel, de pier opgelopen.


Eerst kwam de Rosa Segunda binnen. Corry is teruggelopen om hen op te vangen. Ik ben blijven wachten tot ook de Oliefoo het havenkanaal was ingevaren. Wij hebben ze hartelijk verwelkomd. De zeilkleding ging uit en de schepen werden opgeruimd. Wij hebben de beide bemanningen bij ons aan boord uitgenodigd voor de borrel. Corry had voor soep en lekkers voor een broodje gezond gezorgd. Als toetje was er een grote schaal fruitsalade. Wij lieten het ons goed smaken. De avond werd afgesloten bij Astrid en Hugo aan boord met koffie en thee.1 opmerking:

  1. Altijd een plan "B" !

    Leuk hoor om jullie via blog en AIS te volgen.
    Veel plezier met zn allen.

    Gr Renato

    BeantwoordenVerwijderen