Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zondag 13 juli 2014

Ligdag in Blankenberge

Weer: ’s nachts regen en onweer, ’s ochtends eerst droog, later weer regen tot in de middag, daarna droog gevolgd door brede opklaringen, temperatuur 21 graden, wind SW 3 later 4-5.

Wij konden uitslapen, wat wij ook gedaan hebben. Wij waren erg benieuwd wat de andere schepen gingen doen vandaag. Daarom hebben wij om tien uur gebeld met de Oliefoo. Het bleek dat zij hadden uitgeslapen en vandaag wilden blijven liggen in de Roompot. Wij besloten daarop ook te blijven liggen. Gezien de ontwikkelingen met het weer, was dat een goede beslissing. Ik ben eerst de havenmeester gaan betalen, zodat wij konden douchen. Het viel tegen, dat bovenop het liggeld (Hollanders) er ook voor de douche (6 minuten voor € 1,00 of 3 minuten voor de helft) en voor de elektriciteit (€ 0,50) betaald moet worden. Verder hebben wij geen klachten. Het nieuwe gebouw is prachtig en van alle gemakken voorzien. Toen de achterburen vertrokken, besloten wij daar te gaan liggen. Met hulp van Bert en Han hebben wij de Frigga naar achteren verhaald.


Ik heb de ochtend gebruikt om het blog van gisteren bij te werken, dat was er door alle contacten gisteren niet van  gekomen. Corry heeft een was gedraaid. De droger deed niet wat er verwacht werd. Na de eerste keer drogen, was de was niet droog en dus gingen er nog € 3,00 in het apparaat. Op het havenkantoor vond men het vreemd, maar zij konden er niets aan doen, omdat de haven de wasmachine en droger huurde. Men zou het doorgeven.
Toen het in de middag droog was geworden zijn Corry en ik de wal opgegaan en zijn wij de boulevard afgelopen.


Natuurlijk hebben wij staan kijken bij de Velodroom en bij de skelters. Wij zagen onze kleinzoon (als hij ouder is) hier al gaan. Daarna zijn wij via een weg achter de boulevard teruggelopen.


Daarbij kon een bezoek aan Moeder Babelutte niet ontbreken om lekkere schilfer truffels te kopen. Bij een traiteur hebben wij waterzooi gekocht, vis in een saus, voor bij het avondeten.
Terug aan boord hebben wij in de kuip, het zonnetje was gaan schijnen, thee gedronken en ondertussen zitten lezen. Later hebben wij onze buren uitgenodigd voor de ‘borrel’ bij ons aan boord. Wij hebben lang en gezellig zitten kletsen tot zeven uur. De temperatuur was nog zo goed, dat wij in de kuip konden eten. Corry had bij de waterzooi rijst gekookt en een eenvoudige salade gemaakt. Het heeft ons uitstekend gesmaakt. Na de afwas hebben wij zitten lezen en het blog bijgewerkt. Tussendoor heb ik de finalewedstrijd van Duitsland tegen Argentinië trachten te volgen. Helaas is de internet verbinding niet van dien aard de wedstrijd goed te bekijken was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten