Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

dinsdag 15 juli 2014

Weer een haven verder.

Weer: zwaar bewolkt en enige regen, laat in de middag opklaringen, temperatuur 20 graden, wind SW 4, later W 3.

Acht uur, wij werden wakker. Zoals altijd, eerst de wal op voor de persoonlijke verzorging. Ook op de andere schepen kwam men in actie. Ernst Jan werd uiteraard gefeliciteerd met zijn verjaardag. Later op de dag zouden wij het vieren. Wij hebben rustig aan, de boot voor vertrek in gereedheid gebracht. Om elf uur verliet de kleine Dehlerclubvloot de haven. Tussen de pieren werden de zeilen gehesen alvorens het ruime sop te kiezen. Helaas kwam de wind uit de verkeerde richting en moest er kruisend naar ons doel, Nieuwpoort, gevaren worden. Wij maakten eerst een paar kleine slagen voor de kust, maar besloten een lange slag zee in te maken. De ander schepen kozen er voor tussen de kust en de Wenduinebank te blijven. Achteraf bleek, dat tijdens onze slag terug naar de kust de wind iets in ons voordeel was gedraaid, waardoor wij bijna voor de pieren van Nieuwpoort uitkwamen. Tot onze verrassing draaiden wij voor de Oliefoo de havenmonding in. De Rosa Segunda was voor ons al de haven ingegaan. In het havenkanaal lieten wij de zeilen zakken en voeren rustig op de motor naar de jachthaven van de KYCN. Astrid had bij aankomst plaatsen voor ons gereserveerd, zodat wij door konden varen naar de ons toegewezen box. Zij kregen een plek aan de kop van onze steiger naast elkaar. Nadat iedereen de zeilkleding had verwisseld voor luchtiger kleding, de zon was gaan schijnen en het was warm geworden, zijn wij aan boord van de Oliefoo de verjaardag van Ernst Jan gaan vieren. Uiteraard werd er voor hem gezongen. Ernst-Jan was al vroeg op stap gegaan om bij een goede bakker kruimeltaart voor het hele gezelschap te kopen.
Na dit gezellige samenzijn zijn wij allen de wal op gegaan richting watersportzaak. Zowel Hugo als Theo hadden enige kleine wensen op hun verlanglijstje staan. De anderen hebben er rondgeneusd, maar vonden verder niets van hun gading. Daarna ging het richting supermarkt. Er was achter de haven een geheel nieuw gebouw gekomen in plaats van de oude supermarkt. De winkel hield het midden tussen de Macro en de Aldi. De keuze was overweldigend. De bemanning van ieder schip kwam met een kar vol weer naar buiten. De boodschappen werden vervolgens aan boord gebracht.
’s Avonds werd er aan boord van de Oliefoo, onder het genot van koffie of thee, de dag nog eens doorgenomen en de plannen voor morgen besproken. Ons doel is Ramsgate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten