Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zondag 20 juli 2014

Londen op zondag

Weer: bewolkt met opklaringen, in de avond onweer en regen, temperatuur 25 graden.

Het was deze ochtend al gauw weer warm. Gelukkig werd de zon wat getemperd door de wisselende bewolking. Corry is even naar de winkel geweest om yoghurt, fruit en brood te halen. Op laatst was het nog haasten om op de met elkaar afgesproken tijd klaar te zijn voor vertrek naar de stad. De afwas hebben wij maar laten staan. Vandaag was het plan eerst naar Covent Garden te gaan. Wij moesten daarvoor twee keer overstappen met de metro. Helaas bleek het station Covent Garden gesloten vandaag en moesten wij een stukje terug lopen (vijf minuten). Wij hebben tussen de stalletjes door geslenterd en af en toe werd er iets gekocht. Ook keken wij naar artiesten die in dit gebied hun kunsten vertoonden. Later konden wij niet zo gauw een eettentje vinden voor acht personen met gevolg dat wij heerlijk ontspannen op de stoep zittend een meegenomen of gekocht broodje hebben genuttigd. Het was behoorlijk druk in de stad. Volgens de jongelui was er vlak bij een M&M winkel, die wij vonden bij het Leicester plein. Het was een compleet warenhuis, waar vooral de kenmerkende chocolade snoepjes in veel kleuren, maar ook andere snuisterijen zoals T-shirts, tassen en andere zaken, die allemaal refereerde aan het bekende snoepje, te verkrijgen waren. Na de winkel doorgelopen te zijn stond een bezoek aan de Tower Bridge op het programma. Eigenlijk wilden wij er met de bus naar toe, maar toen wij het bij Piccadilly Circus vroegen aan de chauffeur van lijn 14, zei hij dat wij gezien de drukte beter met de metro konden gaan. Zo geschiede dus. Wel moesten we weer drie keer overstappen in overvolle metrotreinen. Marijke wilde bij de St Katherines haven nog een olifantje, dat zij gisteren gezien had, kopen. Corry ging met haar mee. De rest wandelde verder naar de Tower Bridge. Met de lift gingen wij in een van de torens naar boven en zagen daar een korte film over de Tower Bridge. Daarna kon je doorlopen over de hoge verbindingsbruggen, waar een tentoonstelling over bruggen was ingericht en waar wetenswaardigheden over de bouw van de brug zelf was te vinden.

Zicht op de sluis van het St, Katherine Dock vanaf de Tower Bridge

Via de andere toren ging het weer omlaag, nu via de trappen. Aan het eind van de brug waren de technische installaties, die zorgden voor het heffen van de bruggen, te bezichtigen. De installatie werkte met stoom en waterdruk. Het zag er allemaal gelikt uit.


Eenmaal buiten liepen wij tegen een ijskraampje aan. Door een misverstand werd er één ijsje teveel besteld. Net op dat moment hoorden wij Corry, die met Marijke hadden zitten wachten op ons. Corry lustte dat ijsje wel. Over toeval gesproken! Theo en Ernst-Jan hadden het sms’je, dat Marijke al een uur eerder naar hen verstuurd had en waarin zij aangaf waar zij zou zitten, namelijk vlak bij de ijskraam, niet gelezen. Het was voor Marijke en Corry wel komisch te zien, hoe de rest zonder dat zij het wisten goed door hen geobserveerd konden worden. Met de metro zijn wij weer teruggereden naar de haven.
’s Avonds zijn Hugo, Sebastiaan, Marijke en ik naar het restaurant op de hoek bij de sluis, waar een bekende Engelse tv kok de scepter zwaait, gegaan waar wij gebruik konden maken van internet. Corry heeft 2 wassen gedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten