Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

woensdag 23 juli 2014

Ligdag in Chatham

Weer: aanvankelijk bewolkt, later opklaringen, temperatuur 25 graden, wind E 3-4.

Vandaag ben ik begonnen met het nakijken van de motor. Het dieselfilter was nauwelijks vervuild. Vervolgens heb ik de dieselolie gecontroleerd en gefilterd. Maar ook hier was niet echt een reden te vinden voor het probleem dat zich voordeed met de motor gisteren. Na alles weer in elkaar gezet te hebben werd de motor gestart. Die sloeg aan, maar het bleek dat ik een koelwaterslang vergeten was vast te zetten waardoor de motorruimte volliep met water. De motor dus gauw weer gestopt. Daarna liep de motor weer als van ouds. Er bleef echter een probleem over: het huis van het fijn filter bleek ergens te lekken. Een nieuwe o-ring, die Hugo op voorraad had bleek niet de oplossing. Ik ben daarop naar de havenmeester gegaan, die zo vriendelijk was een monteur te bellen. Omdat de betreffende monteur zijn toestel niet opnam, werd er een boodschap ingesproken, met het verzoek langs te komen. Helaas is er niemand meer langs geweest. Morgen ga ik nog maar eens vragen.
De mannen zijn vanmiddag, terwijl ik met de motor bezig was, naar het Maritiem museum van Chatham gegaan, waar zij een paar schepen hebben bekeken. De vrouwen zijn met elkaar boodschappen gaan doen. Corry kwam thuis met een nieuwe tas en een paar T-shirtjes voor onze kleinzoon. Marijke en Astrid hadden besloten ons uit te nodigen voor het avondeten. Zij zouden gezamenlijk een maaltijd verzorgen. Wij werden uitgenodigd voor een barbecue. Vlak naast de sluis was een terreintje waar gebarbecued kon worden. Theo zorgde voor het vlees en er was een salade en brood. Later, het werd al donker, kregen wij aan boord van de Oliefoo nog een lekker toetje, gevolgd door thee.
Het oorspronkelijke plan was morgen naar Ramsgate te gaan, maar wij gaan morgen eerst kijken of de lekkage bij het filter opgelost kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten