Londen groep

De tocht naar Londen werd gemaakt door Hugo, Astrid en Sebas aan boord van de Rosa Segunda, een Dehler 35 CWS, Theo, Marijke en Ernst-Jan aan boord van de Oliefoo, een Dehler 34, en Fred en Corry aan boord van de Frigga, een Dehler Optima 92. Het was onze laatste tocht met deze fantastische boot (Zie verder het blog: www.narelle35.blogspot.nl).

zaterdag 5 juli 2014

Rustig aan

Pas om half tien gingen onze ogen open. Het had 's ochtends al een beetje geregend. De hele week hiervoor was het prima weer geweest. Tijdens het ontbijt begon het nog harder te regenen. Corry is daarom maar in een boek gedoken. Wij besloten morgenochtend te vertrekken, zodat ik vanavond nog naar Nederland -Costa Rica kan kijken.
Irene en Frank kwamen later ook naar de haven om met Marja en haar dochter Dorien een stukje te varen. Het was toen even droog. Maar later begon het weer te sauzen en besloten wij maar lekker in de haven te blijven. Ik heb de gebruiksaanwijzing van de vorige week nieuw gemonteerde marifoon bestudeerd.


Buiten bediening.

Plan was om met Theo en Hugo een groep aan te maken, maar het is ons nog niet duidelijk hoe dat moet. Er was deze morgen veel contact via Whatsapp. Als wij elkaar ontmoeten dit weekend, dan moeten wij dat samen nog maar eens uitzoeken. Vreemd is dat ik op internet daar ook bijna geen informatie over kan vinden.
Aan het eind van de dag klaarde het eindelijk op. Corry is naar het dorp gelopen. Een brief posten en nog wat boodschappen doen. Zij kwam terug met 2 zoute haringen, die wij meteen soldaat hebben gemaakt. Heerlijk!
Terwijl Corry met het eten bezig was heb ik naar ArgentiniĆ«-BelgiĆ« kunnen kijken. Helaas verloren de Belgen met 1-0, maar het was wel terecht. Na eten en de afwas ben ik even in het clubhuis gaan kijken. Daar zal naar de wedstrijd, om 10 uur, van Nederland-Costa Rica gekeken kunnen worden. Kort voor tien uur ben ik naar het clubhuis gegaan, waar ongeveer 30 mensen, veel uitgedost in oranje kledingstukken, klaar zaten voor de wedstrijd. Het werd een lang avondje, want hoewel Nederland sterker was dan zijn opponent, wilde het bevrijdende doelpunt maar niet vallen. Het kwam uiteindelijk, na verlenging, neer op strafschoppen nemen. Bijzonder was de keeperswissel vlak  voor het einde van de wedstrijd, waardoor het Nederlands elftal een psychisch voordeel leek te hebben. Tim Krul wist 2 strafschoppen van de Costa Ricanen te stoppen, waardoor Nederland doorging naar de halve finale van het Wereldkampioenschap in BraziliĆ«. Net na een uur lag ik in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten